שביל מדעני העתיד של אוניברסיטת תל אביב לנוער

19 בספטמבר 2017, 17:00 - 22:00

דרך המדע: נוער שוחר מדע

עמדות ההדגמה של אוניברסיטת תל אביב לנוער מחכות לכם מסביב לרחבה המרכזית בקמפוס

הצטרפו לצוות המדענים ותיהנות ממופעי מדע וסדנאות חוויתיות בנושאים מרתקים:

• סוד מערת הכלבים - הצטרפו אלינו לפתרון תעלומת המערה שבהר הגעש שבאיטליה. למידה, ניסויים והדגמות בנושא חומרים הנמצאים באוויר.
  • בנה לך מוח - מה טוב יותר מאשר ללמוד באמצעות התנסות בידיים? בסדנא נלמד את האנטומיה הבסיסית של המוח תוך כדי בנייתו מפלסטלינה. במהלך הבנייה נכיר את המוח הגדול, גזע המוח, המוח הקטן וחוט השדרה, ונלמד על תפקודם וחשיבותם בצורה מהנה וחווייתית. מתאים לילדים מגיל 6 ומעלה.

• מופע קסמים פיזקלי - מופע של אש, מים, קרח וכוחות פיזקלים שיוצרים תופעות שלא חשבנו עליהן.
  • בינה מלאכותית - האם הרובוטים יחליפו אותנו? האם הם יהיו יותר טובים מאיתנו? האם בני האדם ומכונות יתאחדו?

• כימייה במטבח - מהו המטבח שלנו בבית, אם לא מעבדה ביתית? למעשה כל ארוחה שאנו מכינים היא סוג של ניסוי כימי. בפעילות זו נדבר על מצרכים שיש לנו במקרר, על תכונותיהם ושימושיהם. לבסוף נטעם גלידה טעימה מחומרים שלא חשבתם עליהם.

מיקום: הרחבה המרכזית

ההדגמות פתוחות לקהל ויתקיימו לאורך כל שעות האירוע.

אין צורך להירשם מראש.