אודות

אודות ליל המדענים 2017

מה זה ליל המדענים?

במשך ערב אחד, בתיאום מושלם, פותחים מוסדות אקדמיים ברחבי אירופה וגם אצלנו בישראל, את דלתות המדע בפני הציבור הרחב.

ליל המדענים הוא יוזמה של האיחוד האירופי, שמטרתה לאפשר לכל אחד המתעניין בתחומי הידע הנלמדים ונחקרים באוניברסיטאות ובמוסדות מחקר להיפגש עם מדענים ומדעניות, ולחוות קצת ממה שעושים חוקרים מדיסציפלינות שונות במפגש ישיר ובגובה העיניים.

ליל המדענים באוניברסיטת תל אביב

אצלנו באוניברסיטה חוגגים את ליל המדענים כבר 12 שנים ברציפות. בשנים קודמות הגיעו לקמפוס יותר מ-10,000 מבקרים שהצטרפו אלינו לסדנאות, להדגמות, להרצאות ולפעילויות חווייתיות לכל הגילאים.

תל אביב - עתיד אורבני

השנה, הנושא שנבחר על ידי האיחוד האירופי לליל המדענים הוא "האנושות בשנת 2050". אמנם עדיין לא פיתחנו מכונת זמן וגם לא יכולת לחשב מה יקרה בעתיד, אך מדענים מתחומי מחקר שונים עוסקים בשאלות שתהיה להן השפעה מכרעת על חיינו בעתיד.

החלטנו להקדיש את ליל המדענים 2017 לעיר שלנו – תל אביב. העיר תל אביב עברה תמורות רבות בעשור האחרון, וכיום נחשבת למרכז היי טק, מסחר, תרבות ופנאי, ומהווה מודל לערים אחרות בעולם - בין היתר בזכות תכנון עירוני מתקדם, שיפורים ושירותים טכנולוגיים ומודעות סביבתית ואקולוגית.

באוניברסיטת תל אביב נציין את ליל המדענים בסימן עתיד אורבני, וננסה לענות על השאלות - איך יתנהלו החיים בתל אביב בעתיד? כיצד תיראה העיר? האם קו הנוף העתידי יהיה שונה מזה המוכר לנו? כיצד תיראה העיר שלנו, והאנושות בכלל, בשנת 2050?

יריד העיר העתידית בקמפוס תל אביב יציע מתחמים בהשראת מוסדות העיר עם שלל חוויות, ניסויים והדגמות וסיורים מודרכים.

ליל המדענים באוניברסיטת תל אביב הוא חוויה מגוונת ובלתי נשכחת, הסוחפת אליה את הקהל הגדול ביותר שנה אחר שנה!

הפעילויות באירוע "ליל המדענים" פתוחות לקהל הרחב, ללא תשלום.

הגעה וחניה

ניתן להיכנס רגלית משער 7 (שער הכניסה הראשי לאוניברסיטה, רחוב חיים לבנון)
ניתן לחנות בקמפוס בעלות של 15 ש"ח (הכניסה עם רכב משער 4, ליד אולם סמולרש)

מצפים לראותכם!