משחקים גיאומטריים: סיפור מסע אישי שהתחיל בחלום ומסתיים בגילוי יחידה גאומטרית חדשה

22 בספטמבר 2016, 20:00
בנין גילמן, אולם אתינגר חדר 144
ללא תשלום

חייו של תמיר אשמן, מרצה בביה"ס לעבודה סוציאלית ע"ש בוב שאפל וחוקר עצמאי בתחום הגאומטריה הפרקטלית (Fractal Geometry), השתנו ביום אחד בשנת 1999, לאחר שהתעורר מחלום על צורה גאומטרית רב ממדית, צורה שתמיר לא הכיר או שמע מימיו.

מאז אותו חלום ועד היום תמיר מקדיש זמן רב לחקירת הסודות הצפונים בצורה הגיאומטרית שהופיעה בחלומו. המחקר העצמאי שערך, הוביל לגילויה של יחידה גאומטרית דו ממדית (שטוחה) שתמיר בחר לה את השם - Octafold (משמעותו שמונה מתקפל).

היחידה המופלאה הזו, מתקפלת למגוון אינסופי של מבנים רב ממדיים הנקראים פאונים (Polyhedra), שלחלקם יש תפקיד משמעותי מאוד בעולם הביולוגיה המולקולרית, הארכיטקטורה ובעולם בו אנו חיים.

בהרצאה יספר תמיר על המסע שהתחיל בחלום והוביל לתהליכים יצירתיים ולגלוי סודות הגאומטריה של אפלטון, ארכימדס, לאונרדו דה וינצי , ועל המשמעות המעשית של מבנים אלו בעולם המדע והטכנולוגיה. ועוד.

ניתן ללמוד על המודל והמשחק הגיאומטרי באתר: www.octafold.com

ובסרטון >